Ortopedik Ayakkabı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Madde
Ortopedik ayakkabılar sağlıklı mı? Ortopedik ayakkabılar yararlı mı? Ayağında herhangi bir deformasyon bulunmayan (düz taban, içe basma, dışa basma, kemik çıkıntısı, bilek dönmesi) bebeğime ve/veya çocuğuma ortopedik ayakkabı almalı mıyım? Gibi sorularla sürekli karşılaşıyoruz ve bu konularla alakalı müşterilerimizi konusunda uzman ekibimiz tarafından bilgilendiriyoruz.
Günümüzde her 10 kişiden 6’sında ayak deformasyonları ile karşılaşmaktayız ve bu deformasyonların birçoğu bebek yaşlarda tercih edilen sağlıksız ayakkabılar yüzünden oluşmaktadırlar. İlk adımdan itibaren kullanılan Ortopedik Ayakkabılarla, ileri yaşlarda yaşanabilecek birçok ayak deformasyonun önlemek mümkün. Şimdi gelin 5 maddede ortopedik bebek ve ortopedik çocuk ayakkabısı alırken dikkat edilmesi gelenleri görelim;
1- Kavis Desteği
Ayağın anatomik yapısı gereği ayağın orta kısmında 3 yaşından sonra sağlıklı kas gelişimine bağlı olarak bir kavis çukuru oluşur. Bu bölge aileden gelen kalıtsal bir deformasyon yoksa doğru ayakkabı ile büyüyen çocuklarda sorunsuz bir şekilde oluşacaktır. Fakat günümüzde özellikle düz zeminlere temas eden ayaklarımızda bir kas tembelliği oluşması gözlemlenebilir. En sağlıklı ayak gelişimin sağlayan ortam ise kum üzerinde yürüyüş yapmak olacaktır. Kum üzerine çıplak ayak yürümek ayak kaslarımızın tümünü kullanmamız sağlar. Bunu her gün yapamayacağımız için günlük kullanımda özellikle küçük yaşlarda ayak kavisinin desteklenmesi gerekir. Bebeğimize ayakkabı seçerken mutlaka kavis desteğinin olmasına ve bunun sünger gibi çökme yapacak malzemeden olmadığına emin olunması gerekir.
2- Sert Bilek Kısmı (Sert Fort)
Çocuk yaşta kullanılan yumuşak yapıya sahip bilek kısımlı ayakkabı kullanılması bileğin içe veya dışa basmasına sebep olabilir. Bu durum ileri yaşlarda tedavisi mümkün olmayan postür bozulmasına, yürüyüş veya aktivite sırasında hızlıca yorulmasına, şiddetli bilek, diz, bel hatta boyun ağrılarına sebep olabilir. Ortopedik ayakkabı alırken mutlaka bilek kısmının mümkünse yüksek ve sert olduğunu elinizle sıkmak suretiyle kontrol ediniz.
3- Geniş Burun Kısmı
Tüm gün ayak parmaklarımızın, dar olarak tercih edilmiş ayakkabı içerisinde sabit kalması özellikle küçük yaşlarda ayak kas gelişimini oldukça yavaşlatacaktır. Çocuk ayakkabılarında dikkat edilmesi gereken ayağın bilek ve topuk kısmının ayakkabı içerisinde sabit kalmasıdır. Geri kalan kısımların adım esnasında ayağın fizyolojik yapısına ayak uydurması ve özellikle ayak parmaklarının rahat hareket edebiliyor olması gerekmektedir. Çocuğunuz alışveriş esnasında almayı planladığınız ayakkabıyı denerken mutlaka sormanız gereken soru; “ayak parmaklarını rahat hareket edebiliyor mu?” Olmalıdır.
4- Nefes Alan Hakiki Deriden Üretilmiş Olması
Ortopedik ayakkabıların yapısı gereği ayağın ter dengesini sağlaması gerekir. Sağlıklı ve temiz bir çift ayakta 2 trilyon bakteri bulunmaktadır. Nefes alamayan ve ter dengesi bozulan ayaklarda dermatolojik problemlerin yaşanması kaçınılmazdır. Bu sebeple Çocuğunuza ayakkabı seçerken kimyasal barındırmayan hakiki deriden üretilen ayakkabıların tercih edilmesi çok önem taşır.
5- Güvenilir Yerlerden Alınmış Olması
Günümüzde suni ve merdiven altı üretilen ürünler kişilerin sağlıklarını tehdit etmektedir. Satın alınan ürünlerin belgeli ve sağlıklı olduğuna kanaat getirdiğiniz yerlerden alınması gerekmektedir. Bizler Ortopedia olarak 20 yılı aşkın süredir eğitimli personelimizle birlikte %100 yerli sermaye ile sağlıklı ayakkabılar üretip dünyada 15’in üzerinde ülkeye ihracatını yapmaktayız. Ürünlerimiz yurtdışında özellikle de doğu bloğu ülkelerinde fazlaca tercih edilen bir çocuk ayakkabı markasıdır. Türkiye için de çocuk ayakkabıları başta olmak üzere, kadın ve erkek ayakkabıları üretimi ve satışını üstlenmiştir. En kaliteli ayakkabıları mümkün olan en makul fiyatlardan sizlerle buluşturmayı hedefler. Bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Etiketler: Ortopedik Ayakkabı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ocak 20, 2022
Listeye dön